Ψηφιακή προσθετική για Οδοντιάτρους
Ψηφιακή οδοντική τεχνολογία
Δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ στη δουλειά σας.
Αλλάζουν ΟΛΑ στο προϊόν που λαμβάνετε.
Εισαγωγή
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου του Νικολάου Κ. Νικολούδια.
Το εργαστήριό μας βρίσκεται στα πρώτα αθηναϊκά εργαστήρια που έχουν εισάγει την ψηφιακή τεχνολογία στην κατασκευή οδοντικών προσθετικών εργασιών. Η ψηφιακή τεχνολογία δεν είναι κάτι το εξεζητημένο. Δε βρίσκει εφαρμογή σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι εδώ για να μπει στην καθημερινότητά μας. Για να χρησιμοποιηθεί από το πιο απλό και σύνηθες ως το πιο ακραίας δυσκολίας περιστατικό. Για να κάνει τη δουλειά μας -και τη δική σας- ευκολότερη και κυρίως ποιοτικότερη. Κι όλα αυτά με ένα κόστος προσαρμοσμένο στο σήμερα.
Οι κυριότερες εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας είναι:
- η κατασκευή στεφανών & γεφυρών εξ’ολοκλήρου από διαφανή ζιρκονία BruxZir (χωρίς πορσελάνη) και
- η κατασκευή σκελετών ακίνητης προσθετικής από:
-ζιρκονία
- μέταλλο ( βασικά κράματα όπως χρωμιοκοβάλτιο).
Πέρα από τις δύο βασικότερες υπάρχουν και πολλές άλλες εφαρμογές όπως εξατομικευμένα abutments από τιτάνιο ή ζιρκονία, τηλεσκοπικές στεφάνες, κέρινες υπερκατασκευές για press πορσελάνη, προσωρινές, διαγνωστικά κερώματα κ. ά.
Στην ακίνητη προσθετική η ψηφιακή τεχνολογία συνοψίζεται σχηματικά ως εξής:
Το χθες και το αύριο
Η ψηφιακή οδοντική τεχνολογία υπερβαίνει τις παλιές, παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής προσθετικών εργασιών. Εισάγει μια σειρά από αδιάβλητες, βιομηχανοποιημένες διαδικασίες που δεν εξαρτώνται από το ανθρώπινο λάθος και την αστοχία των υλικών και εγγυώνται τη μακροβιότητα των αποκαταστάσεων. Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα που φέρνει η ψηφιακή τεχνολογία απαντώνται στα πεδία της εφαρμογής και των κραμάτων.
Εμφυτεύματα
Είναι σαφές ότι επιτυχημένη επιεμφυτευματική αποκατάσταση δεν είναι εκείνη που αρχίζει και τελειώνει με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αλλά εκείνη που ικανοποιεί τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες του ασθενούς. Αυτή η αντίστροφη λογική αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της προσθετικά καθοδηγούμενης εμφυτευματολογίας. Και αυτή η λογική καθιστά τα προχειρουργικά, διαγνωστικά στάδια κυρίαρχη προτεραιότητα.
Στην προσπάθεια αυτή βρίσκουμε σύμμαχο την ψηφιακή τεχνολογία. Η τεχνολογία αυτή αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνικές ιατρικής απεικόνισης δίνει τη δυνατότητα προχειρουργικού ελέγχου και εικονικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων – μέσα από λογισμικά σε υπολογιστή -και την κατασκευή χειρουργικών ναρθήκων στους οποίους έχουν συνυπολογιστεί με ακρίβεια οι τελικές θέσεις των εμφυτευμάτων.